Upgrade naar Windows 10 - update

Microsoft voert sinds kort meer en meer de druk op om up te graden naar Windows 10.  Kort na de release van Windows 10 (zie ons eerder nieuwsitem op deze pagina's) was ons advies om die update nog even uit te stellen.

Sinds enige tijd kunnen we echter adviseren om deze upgrade toch uit te voeren.  We garanderen u geen 100% succes, maar de ervaring leert ons dat het merendeel van de upgrades toch zonder noemenswaardige problemen verloopt.  Hier en daar lijkt er nog een probleem met een driver (software die een onderdeel van je computer of extern apparaat aanstuurt), maar dat is doorgaans op te lossen door deze expliciet te installeren met de gepaste versie.  Uitzonderlijk moeten we de upgrade terugdraaien (terug naar Windows 7 of 8.x) omdat er een driver niet beschikbaar is voor Windows 10 (ondanks de analyse van Microsoft dat alles compatibel is).  

Nieuwe systemen worden door ons momenteel systematisch van Windows10 voorzien, tenzij op uitdrukkelijk verzoek van een softwareleverancier die de nieuwe versie nog niet ondersteunt (hoewel intussen al bijna een jaar uitgebracht).

Terwijl je als gebruiker tot voor kort je akkoord moest geven voor de upgrade, zien we momenteel dat je expliciet de upgrade moet verbieden of uitstellen - en dan nog stellen we vast dat die upgrade nog onverwacht en/of ongewenst  wordt uitgevoerd.  Indien je geconfronteerd wordt met zo'n "onverwachte upgrade" - niet panikeren: doorgaans werken de meeste functies goed.  Er is wat finetuning nodig aan de interface (schermopbouw, menustructuur, ...), maar dat doen we graag voor u indien het zelf niet lukt.  Mocht uw upgrade alsnog grote problemen geven, kunnen we zorgen voor een terugkeer naar de oude Windows-versie.  Contacteer ons best via telefoon of email.